fbpx
Cobalaplex 2019-04-04T14:51:38+02:00

Project Description

Cobalaplex er et diettsupplement som bidrar til normale nivåer av vitamin B12 (kobalamin) og folat (B9) hos hund og katt.

Cobalaplex er et diettsupplement som bidrar til normale nivåer av vitamin B12 (kobalamin) og folat (B9) hos hund og katt.
Magetarmproblemer, vitamin B12 og folat
Ved en rekke kroniske magetarm-sykdommer oppstår ofte komplikasjoner med for lave nivåer av B-vitaminene folat og B12 (kobalamin) i kroppen.Hunder og katter med B12-mangel viser også ofte tegn på fortyrret magetarm-funksjon, slik at det kan være vanskelig å skille mellom årsak og virkning.
Korrekte nivåer av vitamin – B12 og folat er en
forutsetning for god helse
Folat og B12 samarbeider om flere viktige prosesser i cellene og et korrekt nivå av begge er derfor viktig.
Kobalamin (vitamin B12)
har mange livsviktige funksjoner i stoffskiftet, både når det gjelder forbrenning, oppbygning av fettsyrer og protein, normal nervefunksjon og ved dannelsen av røde blodlegemer. I magen blir vitaminet bundet til et protein, omdannet i flere stadier, og til slutt sugd opp i den siste delen av tynntarmen. Det er derfor mye som kan gå galt underveis og føre til B12-mangel.

Folat, (vitamin B9)
Folat er nødvendig for produksjon og reparasjon av DNA og spiller derfor en nøkkelrolle for celledeling og vekst.
Særlig røde og hvite blodceller og visse typer tarmceller har et særlig stort behov for folsyre. Mesteparten av kroppens folat kommer via maten, men visse bakterier i tarmen kan også produsere folat. Derfor vil ubalanse eller sykdom i tarmen kunne påvirke folatmengden i blodet.
Folat og B12 samvirker i flere viktige prosesser. Spesielt viktig er omdanning av aminosyren metionin til cystein. Dette er en viktig trinn i produksjonen av den livsnødvendige antioksidanten glutation.

Årsaker til lave nivåer av B12 og folat i kroppen
Aldring, fordøyelsesproblemer og ikke minst flere betennelsessykdommer og forandringer i magesekken, er vanligste årsaker til mangel på vitamin B12 og folat.
Endringer og forstyrrelser i tarmens bakterie-sammensetning (dysbiose) og betennelsesreaksjoner i tarmen er også viktige årsaker.
Med rett behandling og ernæring kan hunder og katter med tarmbetennelse (inflammasjon) og folat- og B12-mangel, gjenopprette normale vitaminnivåer og normal tarmfunksjon og god livskvalitet.

Behandling av B12 mangel
Den tradisjonelle behandlingen for både mennesker og dyr med vitamin B12-mangel er injeksjoner i kombinasjon med behandling av den underliggende tarmsykdommen.
Det er nå mulighet for å erstatte injeksjon med tablettbehandling som både blir enklere og billigere. En studie fra 2017 viser at halvparten av hunder og katter med B12 mangel også har folatmangel.

Ernæringsmessig understøttelse av kroniske magetarmsykdommer
(enteropatier)
er blant annet å tilføre tilstrekkelig:
• Vitamin B12 (kobalamin)
• Vitamin B9 (folat)
• Og samtidig understøtte normal tarmflora
(bakterie-sammensetning i tarmen).
Dette gjøres med optimal tilførsel av prebiotika

Cobalamin inneholder Preplex® prebiotika Prebiotika er stoffer som ernærer de ønskede bakteriene i tarmen.
• Overvekst av folatproduserende bakterier kan maskere lave nivåer av B12
• Visse typer tarmbakterier utnytter B12 og oppblomstring av disse minsker derfor tilgjengelig B12 for dyret, noe som kan minske B12 nivået i blodet

I Cobalamin er 2 forskjellig typer prebiotika:
Fruktoligosakkarid (FOS) og akasia (gummi arabicum). FOS har en enkel struktur og er raskt tilgjengelig for bakteriene, mens akasia har en mer kompleks struktur, og er tilgjengelig for opptak noe seinere. Nettopp gjennom denne kombinasjonen av prebiotisk ernæring, oppnår man å ernære flere bakterier i en større del av tarmkanalen. Dette vil medføre gjenoppretting av en økologisk korrekt sammensatt tarmflora med optimale nivåer av folat- og B12-verdier.

Antall i pakken: 60
Type: Kapsler
Beskrivelse: Cobalaplex tilfører ernæringsmessig støtte for normale serumkobalamin- og folatnivåer hos hunder og katter med magetarmlidelser (enteropatier).

 Cobalaplex – en unik måte å normalisere nivået av vitamin B12 og folat.