fbpx
Cystophan beskyttelse mot betennelse i urinblære katt 2018-01-24T09:37:13+01:00

Project Description

Cystophan for beskyttese mot infeksjon i urinblære hos katt

Urinblære-problemer hos katt

Katter har ofte problemer med urinveiene: smertefull urinering, blodig urin, økt urineringshyppighet eller full stopp.

Noen ganger finner man årsaken, slik som bakteriell infeksjon, svulst, misdannelse, urinstein, skade, men vanligvis finner man ikke en bestemt forklaring. Disse problemene er likefullt svært ubehagelige for katten – og for eieren! Hvorfor dette skjer så hyppig hos mange katter er ikke kjent, og tilstanden går da også under samlebetegnelsen: Feline Idiopatisk Cystitt, forkortet FIC.( Ordet Feline betyr rett og slett katt, Idiopatisk betyr ukjent og Cystitt er latin for blærebetennelse.)

Blæren blir altså irritert, og vi vet at nervesystemet er sentralt ved FIC. Problemets omfang er stort ved at tilbakefall er vanlig.

I den seinere tid har det kommet forskningsdata som tyder på at FIC-diagnosen er knyttet til svekkelse av blæreveggen, og da særlig det beskyttende laget med GlykosAminoGlykan, som gjerne forkortet GAG. Dette GlykosAminoGlykanlaget utgjør en beskyttelse mellom urin og blærevegg. Denne barrieren hindrer bakterier og krystaller fra å feste seg til veggen i urinblære og urinrør og hindrer også slaggprodukter fra å trenge inn i vevet. En svekket blærevegg blir mer gjennomtrengelig for irriterende stoffer som kan komme i kontakt med vevet og forårsake betennelse. GAG- kosttilskudd vil bidra til å gjenopprette dette defekte GAG-laget.

Selv om vi ikke har kunnskap om årsakene til tilstanden FIC, vet vi nok til at vi kan behandle tilstanden erfaringsbasert. Vi kan i dag tilby et produkt som både avhjelper på GAG-og stress-problemet ved tilstanden.

Hvorfor Cystophan?

Cystophan gir avansert støtte for urinblære-helsen.

Cystophan er basert på et nytt behandlingsprinsipp: en kombinasjon av både ernæringsstøtte for blæren og stressdempning. Cystophan hjelper til å bevare GlykosAminoGlykan-mengden (GAG) i blæren. Dette skjer takket være at Cystophan inneholder naturlige beskyttende GAG-byggesteiner. GAG reduserer nerveoverfølsomheten i blæren. Cystophan inneholder naturlige byggesteiner til proteiner som bidrar til å redusere stresset atferd og angst.

Cystophan minsker alvorlighetsgraden og varigheten av symptomene under en akutt episode av FIC samt bidrar til å forebygge nye sykdomsepisoder.

Hvordan gir du Cystophan?

Cystophan leveres i bokser med 30 kapsler. Cystophan har en tiltalende kyllingsmak, så kapslene kan åpnes og strøs på kattens mat.

Cystophan bør gis i minst to uker, avhengig av alvorlighetsgraden. Etter to uker kan man gi halvert dose til plagene helt har forsvunnet eller bruke en redusert dose forebyggende.

Katter på opptil 3 kg: 1 kapsel daglig – Katter på mer enn 3 kg: to kapsler daglig

Antall i pakken:  240stk
Type: Kapsler
Beskrivelse: