fbpx
CHONDROSYL forte. Ernæringstilskudd utviklet for ledd og leddbrusk 2020-04-20T12:31:15+02:00

Project Description

Ernæringstilskudd utviklet for ledd og leddbrusk

Chondrosyl er et diettsupplement satt sammen for å tilføre normalfysiologiske mengder av naturlige næringsstoffer til som bruskcellene trenger til bruskoppbygging og vedlikehold i situasjoner der ernæringsbehovet for slike byggesteiner er større enn egenproduksjonen.

Chondrosyl er en veterinærformulert kombinasjon av høykvalitets-næringsstoffer som er viktige for oppbygging, vedlikehold og funksjon i ledd, leddkapsel og leddbrusk, tilpasset det endrede ernæringsbehov som oppstår ved belastning, skade eller forandring i ledd og leddbrusk.

CHONDROSYL inneholder blant annet høykvalitets glukosamin og chondroitin, collagen, naturlig betain, og potente antioksidanter.

Antall i pakken: Produktet foreligger i 2 pakningsstørrelser: Pakninger med 120 eller 200
Type: Tyggetabletter
Beskrivelse: For deg som vil vite mer om hva som skjer i leddbrusken

Leddbrusk er et spesielt vev ernæringsmessig, fordi brusk verken inneholder blodkar eller nerver.

Bruskvev er bygget opp av et bindvevsnett (kollagen) som inneholder bruskceller (Chondrocytter).

Bruskcellene produserer lange vannbindende sukker/protein-kjeder. Disse kalles GlykosAminoGlykaner, (forkortet GAGs). Slike tråder er sterkt forgrenet, som grener og barnåler på et tre, og de festet i bindevevsnettet med hyaluronsyre.

GAG-trådenes vannbindende egenskaper gjør at brusk absorberer store mengder vann som legger seg rundt og mellom «grenene», slik at brusken svulmer opp som en fjærende svamp.

Ved belastning av leddet komprimeres brusken og vann skvises ut av «svampen» og avlaster demper støt- og trykkbelastningen mot underliggende beinvev.  Dette beinvevet er blodrikt og har masse nerveender med smertefibre.

Siden brusken ikke inneholder nerver, kan den komprimeres kraftig uten at dette gjør vondt, og gir en fjærende avlastning av trykket på underliggende benvev.

Når trykket lettes, fjærer brusken raskt tilbake til utgangsform i det vannet igjen legger seg mot de vannbindende gruppene i GAG-nettet.

Siden brusk ikke har blodkar, ernæres den av leddvæsken som flyter rundt inni leddet, og også er kilde til tilstrekkelig vann inne i GAG-nettverket.

Leddvæsken produseres av leddkapselen: Bindevevshinnen som omslutter leddet fra den ene knokkelen til den andre i leddet. Leddet er således et lukket hulrom der leddvæske flyter fritt og tilfører alle nødvendige næringsstoffer til brusken.

Ved bevegelse utsettes brusken for en stor mekanisk belastning og slitasje, slik at nedbrytning og oppbygging av GAG-tråder er en kontinuerlig prosess i likevekt.

 Under normale forhold produserer kroppen selv nødvendige byggesteiner til brusk. Ved kraftig belastning, overbelastning, akutte og kroniske skader, trenger bruskcellene mer av disse næringsstoffene enn det kroppen klarer å lage selv.

Ved stor fysisk belastning blir nedbrytningen større enn egenproduksjonen.

Ved betennelsestilstander (inflammasjonstilstander) i leddkapsel på grunn av overbelastning eller skade (som ved forstuelser, feilbelastninger, feilstillinger av ledd etc) så vil leddkapselen skille ut betennelsesstoffer og enzymer som i tillegg til å gi smerte, også bryter ned GAG-tråder raskt.

Bruskcellene vil da ikke øke produksjonen av nye GAG-tråder i stor nok grad, og kunne reparere dem, dersom det ikke tilføres nye byggesteiner til GAG-trådene via maten.

Kvalitet på byggesteiner: Det er veldokumentert at for at glukosamin, og særlig chondroitinsulfat skal kunne tas opp fra tarmen, må de være lavmolekylære, og det er her viktighet av råvarekvalitet er helt essensielt.

Derfor er korrekt ernæring i denne situasjonen å tilføre tilstrekkelige mengder av de aktuelle stoffene (GAGene) via maten, slik at ernæringsbehovet hos bruskcellene dekkes og tilgangen er stor nok til at GAG-syntesen økes tilstrekkelig til å unngå netto tap.

Klinisk ernæring av leddbrusk

Klinisk ernæring er å korrigere ernæringsbehovet for forskjellige byggesteiner der behovet er endret. Ved en rekke fysiologiske tilstander og endringer som flg. av medisinske tilstander, øker behovet for visse næringsstoffer betydelig.

Klinisk ernæring er da å korrigere næringstilførselen slik at det ikke oppstår mangel og mangelsykdommer som følge av for liten tilførsel av de aktuelle næringsstoffene

Ved en større nedbrytning enn oppbygging av GAG-trådene, vil bruskens vannbindende evne avta. Brusken blir sprø og mindre fjærende og slites unormalt raskt ned ved belastning.  Dersom dette skjer over tid, blir det en vond sirkel, der brusken over tid blir så tynn at trykket overføres til beinvevet rett under brusken. Det blir et økt press på nerveendene, og det oppstår kraftige smerter og opprettholdt betennelsesreaksjon (inflammasjon). Når brusken er nedslitt eller borte, er løpet kjørt for leddet, idet individet ikke lenger kan legge tyngde på benet. Det oppstår det vi kaller en støttehalthet.

Det foreligger flere eksperimentelle ernæringsfysiologiske studier som viser at optimal næringstilførsel av GAG-byggesteiner kan bidra til å opprettholde en tilstrekkelig normal GAG-produksjon som er like stor som nedbrytningen i situasjoner der nedbrytningen er økt som flg. av hard belastning eller skade.

Ved GAG-produksjon og betennelse i leddet (inflammasjon), er det flere gener som skal skrus av og på (epigentisk styring).

Til dette bruker kroppen spesielle av og på «brytere» Det er derfor svært viktig å ha tilstrekkelig slike brytere (metylgrupper) tilgjengelig.

Chondrosyl  oppsummert

Chondrosyl er et diettsupplement satt sammen for å tilføre normalfysiologiske mengder av naturlige næringsstoffer til som bruskcellene trenger til bruskoppbygging og vedlikehold i situasjoner der ernæringsbehovet for slike byggesteiner er større enn egenproduksjonen.

Milligram: