fbpx

Lifeline produkter for optimal ytelse!

Barmarkshundekjøring foregår utenom vintersesongen. Barmarkstrening har i mange år vært en viktig del i treningsopplegget mot vintersesongen, men selve konkurranseformen er relativit ny. Det første VM’et på barmark ble avholdt i 2002. I barmark konkurreres det i sykkel 1 hund, sparkesykkel 1 og 2 hunder, vogn 4, 6, 8 hunder og løping med 1 hund. Nedover i Europa er barmarkshundekjøring veldig stort og en meget populær konkurranseform. (Norges hundekjørerforbund).

Norgesmesterskapet i barmark ble nylig avviklet, og vi i Lifeline gratulerer Team Lussireia med fine resultater!
Ann Elisabeth ble tok gull og ble norgesmester i «Sparkesykkel med en hund», og tok bronsemedalje i «Snøresykkel med 1 hund». Kjell Magnus tok sølv i «snøresykkel med 1 hund».

 

I «Team Lussireia» finner vi paret Ann Elisabeth Ohnstad og Kjell Magnus Olsen.
Ann-Elisabeth er utdannet idrettsfysiolog og arbeider på Nordberg dyreklinikk.
Derfor har hun stor kompetanse i hvordan hun skal trene og ernære både menneskene og hundene i teamet.

Et naturlig valg er derfor å benytte en rekke Lifelineprodukter til hundene, med blant annet Ferskpresset lakseolje (omega 3 6 9), protexinserien for magetarm, og Maximun.
Teamet hevder seg godt både nasjonalt og internasjonalt i NM, EM og VM

Barmarkskjøring fordrer mye trening og teknikk, og er med på å utvide hundekjørersesongen til en helårs-sport. Når snøen kommer, byttes sykkel og joggesko ut med ski.

 

 

Her er litt mer info om de forskjellige grenene i barmarkskjøring:

Snøreløping:
Snøreløping er en konkurranse der hundeføreren må løpe sammen med hunden, som hjelper løperen gjennom å trekke denne etter seg. Også i denne øvelsen skilles det mellom kjønnene.


Sparkesykling:
Sparkesykkel er en øvelse der man enten bruker 1 eller 2 hunder til å trekke en sparkesykkel over en distanse på 4-8 km, avhengig av temperaturen. Kvinner og menn er i samme konkurranse.Vognkjøring:
Vogn er en øvelse der det enten er 4-, 6- eller 8 hunder i spannet.
I 4-spann trekkes ei vogn med tre hjul, mens i 6- og 8-spann trekkes det ei firehjulsvogn. Det konkurreres over en distanse på 4-12 km, avhengig av temperaturen.


I slutten av oktober stiller Ann Elisabeth for Norge i EM og vi heier ivrig på henne!

Gode hilsener fra
oss i Lifeline as

Klikk på produktene for å lese mer om hvorfor du sikrer optimal ytelse for din hund:

                  ´       

  

2018-10-24T14:23:38+02:00